Крем супа от картофи

Супите, в чиято основа стоят картофите са едни от най-популярните и най-често приготвяните супички. Крем супата от картофи е обаче може би най-любимата крем супа, на малки и на големи. За картофената крем супа няма сезон, но в началото на лятото пресните картофи са най-вкусни и затова новакът в кухнята не трябва да пропуска възможността да направи една. Безспорен плюс на крем-супата от картофи е фактът, че се приготвя много бързо, както и че необходимите продукти присъстват почти непрекъснато в хладилника.

 

Необходимите продукти за крем супа от картофи:

 1. 1 кгкартофи, най-добре пресни картофи
 2. 2моркова
 3. 1 малка главалук
 4. ¼ малко пакетчемасло (30гр)
 5. 100 млпрясно мляко
 6. сол
 7. магданоз за украса6 Порции

  Необходимо време за приготвяне:
  40 мин

krem_supa_ot_kartofi

Рецептата на крем супа от картофи в три стъпки:

1. Първата стъпка от рецептата за крем супа от картофи е подготовката на продуктите. Почистете картофите, моркова и лука и ги варете в подсолена вода, докато омекнат. Зеленчуците са достатъчно сварени, когато можете да ги набучите лесно с вилица. Важно е да се сварят добре, за да се получи в последствие гладка, а не хрупкава картофена крем-супа.

2. Пасирайте сварените зеленчуци с пасатор, или кухненски робот до получаването на еднородна смес. Не изхвърляйте водата, в която са врели зеленчуците.

3. Добавете към получената смес маслото, прясното мляко и около половин литър от водата, в която са врели зеленчуците. Разбъркайте добре до получаване на хомогенна смес и върнете за още 5 минути крем-супата от картофи на котлона.

Крем-супата от картофи ще стане още по вкусна, ако приготвите към нея и ароматни хрупкави крутони.

Може да добавите ситно нарязан магданозза украса или пък натрошено сирене.
Рецептата за крем супа от картофи е изпълнена!

krem_supa_kartofi

ДОБЪР АПЕТИТ!

FacebookShare

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*
*
Website